HTML

Titicaca

Ezt most azért indítom, mert holnap utazom Peruba, és egyszerűbb így mesélni. Meg 30 is leszek mindgyárt, bár ennek a Peruhoz marginális köze van. Illetve, ha jobban belegondolok, ennek mindenhez köze van.

Friss topikok

  • öccsike: Na Kisanyám akkor idekommentelek egyet. Küldtem neked e-mailt is, tök aranyos vagyok. Szóval miköz... (2009.07.15. 09:52) juli 10 - Tiwanaku, Bolivia
  • öccsike: Na Kisanyám akkor idekommentelek egyet. Küldtem neked e-mailt is, tök aranyos vagyok. Szóval miköz... (2009.07.15. 09:50) juni 30-juli 1 - zuros kezdetek
  • Nighthaven: Na mi a nagy "büdös" helyzet?:) Remélem azért megérkeztek már a csomagjaitok. Jó volt a repülés? P... (2009.07.05. 16:17) juli 2 - az elso rendes napunk

Linkblog

juli 6 - Colca 2

2009.07.08. 14:55 pirosch

Reggel 6.30-ra jott ertunk Omar, ami azt jelenti, hogy 6-kor mar reggeliztunk, de mivel futes semelyik helyisegben nincs, ezert azt is 3 puloverben, kabatban es sapkaban!

Az elso megallo egy kilatohely volt, ahol szeles panoramaban lehetett latni a pre-inka foldmuvelo teraszokat, illetve a hegyoldalban preinka fuggo sirokat (ugy neztek ki, mintha kobol epult mehkasok lennenek). Megalltunk meg egy kilato helyen, ahol valami kokapu is volt , benne fekudt egy lama - idealis fotobeallitas! Egyebkent minden  kilatohelyen  kis kopultokra pakoljak ki a nenik a portekajukat, es nagyon kemeny, hogyha te vagy az elso busz latod, hogy gyorsan belebuknak a nepviseletbe, meg a gyerekekre is hirtelen radjak a kis szoknyakat :))))

A Colca kanyon egyebkent a vilag legmelyebb kanyonja, allitolag 4000 meter a legmelyebb pontjan. Az a resz jarmuvel mar nem megkozelitheto, mi csak a volgy reszig jutottunk el. Itt a szakadek menten egy kellemes (bar az elejen eleg szeles es hideg) 1 oras setaut vezetett a kilatokhoz, ahol a kondorokat meg lehetett figyelni. Mar messzirol latszott, milyen fenseges es hatalmas allatok (akar 3 meter is lehet a szarnyfesztavolsaguk). A barnak a kicsit, szurkek a "kamaszok", es fekete-feherek a felnottek. Mar csak kb 45 db el beloluk a volgyben. Mire a Cruz del Condorhoz ertunk (kondor kereszt), addigre eltuntek, feltunk, h lekestuk oket. Kis varakozas utan viszont ujra elkezdtek a fal kozeleben ropkodni - pont ott fordultak a kilato szikla alatt. Az egyik meg leszallt tolunk 3 meterre egy kiszogellesre, a teleobival kiraly kepeket csinaltam rola. Ezek mutogatasaval kotottem baratsagot a kisbuszban elottunk ulo perui fickoval meg a parizsi baratjaval. Meg persze azzal, h kicsit franciaul beszelgettem veluk.

Ezutan -tobb tajat megcsodalos megallo utan- visszavittek minket Chivayba, ahol megint svedasztalos ebed volt. Utana kicsit koricaltunk a piacteren, de mar nem voltunk olyan nyugodtak, mert Omar mondta, hogy 3 napos sztrajk kezdodik Peruban, es val. nem fognak jarni a buszok sem, mert blokadok lesznek az utakon!

Na ekkor kezdett el a kisbusz 9 fos kozonsege osszefogni, kozos strategian gondolkodni, mivel ez mindenkit erintett. A brazil csajok felhivtak az irodajukat, hogy talaljanak ki vmit, a peruiak mar megvettek masnap reggelre a jegyet a Cruz del Sur punoi jaratara... Mi csak kertunk egy szobat a korabbi arequipai hotelben, mas foglalasunk, vagy olyan, amit kifizettunk volna nem volt.

Hazafele megalltunk az ut legmagasabb pontjan, 4900 meteren. Kingnek a feje fajdult meg marhara, en csak folyton hasraestem a sajat labamban, meg zihalva vettema  levegot. Itt egy kilato van, ahol korbe menve egy csomo vulkanra lat ra az ember, es amelyikkel szemben all, annak a neve es magassaga van kiirva. Meg itt van a vilag legmagasabban fekvo budija - ezt nem hiszem, hogy igaz - , kb egy visko egy lyukkal a kozepen :) De a kilatas csodalatos!

Es a legfontosabb: epitettunk sajat kivansag-szobrot: nehany kovet egymasra kell pakolni, es kerni vmit az istenektol. A hely amerre a szem ellat tele volt ilyenekkel, tobbnyire a hegyeken valo sikeres atkelest kerik, meg egeszseget.

Arequipaba visszaerve arra jutott a busz 9 emberebol 7, vagyis mi meg a 3 brazil, hogy berelunk kozosen egy kisbusz, es a tervekkel ellentetben nem maradunk meg egy estet A.ban, hanem lehuzunk Punoba, a Titicaca tohoz, mielott beut a sztrajk. Igy aztan fejenken 35 dollarert privat buszunk volt, ami ejfelre le is ert velunk, igaz, hihetetlen utakon nyomta neki a sofor, de aznap mar vagy 5 orat elotte is buszban toltottunk Chivaybol hazafele, igy en pl. tudtam aludni. Bar eleinte a brazil csajokkal baratkoztunk, mindenki meselt arrol, hol lakik, mit csinal. Aztan persze elcsendesedett a tarsasag - hihetetlen hosszu nap vol, hihetetlen uttal mogottunk (Chivay - Colca volgy - Chivay - Arequipa - Puno).

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://titicaca.blog.hu/api/trackback/id/tr491234314

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása