HTML

Titicaca

Ezt most azért indítom, mert holnap utazom Peruba, és egyszerűbb így mesélni. Meg 30 is leszek mindgyárt, bár ennek a Peruhoz marginális köze van. Illetve, ha jobban belegondolok, ennek mindenhez köze van.

Friss topikok

  • öccsike: Na Kisanyám akkor idekommentelek egyet. Küldtem neked e-mailt is, tök aranyos vagyok. Szóval miköz... (2009.07.15. 09:52) juli 10 - Tiwanaku, Bolivia
  • öccsike: Na Kisanyám akkor idekommentelek egyet. Küldtem neked e-mailt is, tök aranyos vagyok. Szóval miköz... (2009.07.15. 09:50) juni 30-juli 1 - zuros kezdetek
  • Nighthaven: Na mi a nagy "büdös" helyzet?:) Remélem azért megérkeztek már a csomagjaitok. Jó volt a repülés? P... (2009.07.05. 16:17) juli 2 - az elso rendes napunk

Linkblog

juli 2 - az elso rendes napunk

2009.07.03. 07:43 pirosch

Mint fentebb emlitettem reggel 3-kor keltunk, hogy a hajnali busszal Paracasba induljunk. Kis King a recon egy magyar eupoliszos csoporttal futott ossze :)

A busz nagyon korrekt volt, emeleten legelol ultunk, dontheto ules, labtamasz, mindket emeleten budi, reggeli, kave (itt felkialtojel jonne, de nem talalok a spanyol billentyuzeten :)

Reggel 7-re ertunk Paracasba, ahol a busz allomasa egy tyukudvar volt, es egy percen belul beszipkazott minket az utca tuloldalan szekelo iroda, h 10 perc mulva indul a Ballestas szigetekre a hajokirandulas. Nem vicceltek, 10 perc mulva mar a hajon ultunk, meg nem volt fel 8... Amugy vicces ez a 7 ora eltolodas, mikor este sms-t irok nem ertem, hogy miert nem valaszol senki, aztan rajovok, h talan mert otthon ejjel 1 van, es mindenki alszik. A hajokazas nagyon szupi volt, lattuk a Candelabro (gyertyatarto ) nevu valamit, ami egy hegyoldalba karcolt kep, aztan meg pingvineket, fokakat, kormoranokat, pelikanokat, amint epp termeltek a guanot az onmagukban is szep szigetecskeken.

Utana meg befizettunk egy P. Nemzeti Park turara, ami egy marha nagy sivatag kilatassal a tengerre. Attol feltem, h uncsi lesz, de meglepoen szep volt. Kisbusszal vittek, tobb helyen megalltunk fotozni, aztan ebed egy picike halaszfaluban, ahol a ket etterem kozul abban ettunk, amelyik a jattot nyomja Ricardonak. De megerdemelte, mert jo fej volt, folyamatosan nyomta a rizsat spanyolul es angolul. Jo kis nyelvlecke :) 

A kis csapatban egy perui szarmazasu, amcsiban elo fickoval baratkoztunk, aki egyedul volt es hozzank csapodott.

A buszunk tovabb Nascaba csak otkor indult, ugyhogy a tengerparton utottuk el az idot. Napkozben eleg meleg van, 20, neha talan tobb fok, de estere hideg lesz, meg a tengerparton a szel is hidegecske volt. Ha holnap sem lesz meg csomagunk kell vennem meg egy pulovert :) egyebkent vicces, hogy mar nem is hianyzik. Andresen rohogunk, hogy cipeli azt a nagy dog hatizsakot :)))) Az igaz, hogy cserebe neki van pizsamaja :)

Ami pl. ma este jol jnne, mert a hotelben nincs futes, kint meg 15 fok korul lehet max., igy aztan bent is.

Petra: mindig eszembe jut a neni, aki a kenuturan meselte, hogy a barakaval jart itt, es 1 hetig nem volt cucca... Neki koszonhetem, hogy 3 napra eleg polot hoztam a kishatizsakban, ugy elszornyedtem a torteneten. Na mindegy, telefonon azt mondtak, h ma este val. ideert a csomag, most jon a kovetkezo issue: hova szallittassuk magunk utan? Val. az arequipai repterre fogjuk kerni, mivel meg ott sincs szallasunk, igy cimet nem tudunk megadni...

A buszut egyebkent 3.5 ora lett (legalabb megneztem a LEcso c. rajzfilmet, nagyon jokat rohogtem), igy mar nem vart rank Fredy a palyaudvaron, de a tobbi turistakra vadaszo hiena felhivta nekunk telefonon :) Mukodik a rendszer, csak ra kell lazulni. Fredy az az ember, akinel lefoglaltuk emailben a Nazca folotti repulest. Szoval kijott ertunk, elsetaltunk az 1 saroknyira levo irodaba, es becsengettuk a 135 dollart fejenkent, amivel val. jol atkurt minket. aztan szerzett nekunk hotelt is, itt mar lejjebb nyomtuk az arral kapcsolatos elkepzeleseit, de igy is minden van, meg internet is, amihez tegnap nem fertem hozza buzi nemet turistak miatt. Igy most 2 oraja irok, itt hajnali 1 van, holnap meg 8kor kelunk. Bar fura, hogy amilyen alomszuszek vagyok most ritkan erzem magam alomosnak. Bezzeg Andres vegigalussza az osszes buszutat, felig az en ulesemre atfolyva... Egyebkent boszen intez mindent, neha mar buzgobban is, mint kellene.

Miutan letettuk a hotelben mind az egy cuccunkat, amink van, elmentunk vacsizni. En chorizot (kolbaszt) ettem sult kumpival, a tobbiek csirkefeleket (a hoteles neni ajanlotta a Placa Mayor nevu csirkezo helyet, ami a foteren van -sokat gondolkodhattak a neven-, es foleg helyi arcok jarnak oda kajalni). Ma vegre a hires Piscot is megkostoltuk, csak neztek, hogy tisztan kerjuk, nem Pisco Sour koktelkent, de hat mi palinkan edzett magyarok nem keverjuk. Amugy tenyleg olyan, mint egy erosebb palinka, leginkabb mint egy torkoly. Persze nem meglepo, mivel szolobol van... Remelem, ez dezinficial is, meg egy kicsit meg is olajozza a gepezetet. Itt mindenki fosik, aki csak Peruba jon, en meg tartogatom, miota eljottunk otthonrol. De -hala a Pisconak- van remeny, ugyhogy ezzel a szep gondolattal zarom is mara a soraimat..       

 

 

 

 

 

    

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://titicaca.blog.hu/api/trackback/id/tr451223720

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nighthaven 2009.07.05. 16:17:18

Na mi a nagy "büdös" helyzet?:) Remélem azért megérkeztek már a csomagjaitok. Jó volt a repülés? Pussz:

GG
süti beállítások módosítása