HTML

Titicaca

Ezt most azért indítom, mert holnap utazom Peruba, és egyszerűbb így mesélni. Meg 30 is leszek mindgyárt, bár ennek a Peruhoz marginális köze van. Illetve, ha jobban belegondolok, ennek mindenhez köze van.

Friss topikok

  • öccsike: Na Kisanyám akkor idekommentelek egyet. Küldtem neked e-mailt is, tök aranyos vagyok. Szóval miköz... (2009.07.15. 09:52) juli 10 - Tiwanaku, Bolivia
  • öccsike: Na Kisanyám akkor idekommentelek egyet. Küldtem neked e-mailt is, tök aranyos vagyok. Szóval miköz... (2009.07.15. 09:50) juni 30-juli 1 - zuros kezdetek
  • Nighthaven: Na mi a nagy "büdös" helyzet?:) Remélem azért megérkeztek már a csomagjaitok. Jó volt a repülés? P... (2009.07.05. 16:17) juli 2 - az elso rendes napunk

Linkblog

juli 11 - ut Cuzcoba

2009.07.12. 08:35 pirosch

Puno es Cuzco kozott a tavolsag 400 + valahany kilometer, de mi kemeny gyerekek vagyunk, es ugy gondoltuk, mi ezt 10 ora alatt fogjuk megtenni. Ez azt jelenti, hogy a hagyomanyos busz helyett olyanra fizettunk be (Inka Express), ami 5 helyen megallt, igy legalabb nemcsak az utat neztuk meg a hegyeket, es neha fel lehetett allni. Mikor meghallottuk a 10 orat osszeneztunk, hogy normalisak vagyunk-e, de vegul is nagyon megerte.

Megalltunk egy muzeumnal, ami egy inkak elotti kulturat mutatott be (Pukara), aztan megalltunk 4200-4300 meter magasan, ahol egy gleccsert lehetett latni a hatterben (eloterben a szuvenir arusok). En meg egy vadaszo sast vagy mit is kiszurtam.

Aztan ebedelni alltunk meg (ez is benne volt a 25 dolcsis arban, +21 sol volt a belepojegyek) a Buffet Andinaban. Itt is svedasztalos kaja volt, + nagyon kellemes napsutes a kertben, es megint rovidujjuban lehetett ucsorogni, mar masodszor ereztuk ugy, hogy nyaralunk! :) Radasul ezen az uton a taj is megvaltozott: a nagy hegyek maradtak, csak vegig egy szep folyo menten mentunk, es a kiszaradt sarga foldekhez szokott  szemunk kaprazott, mikor zold fuvet es fakat kezdtunk megpillantani. Foleg eukaliptuszt ultetnek errefele, amit Ausztraliabol importaltak, mert gyorsan no es jo a faja. 

Delutan megalltunk Raqchiban, egy valaha bazi nagy inka templom-komplexum romajinal, ez nekem nagyon tetszett, kar, hogy rohanni kellett itt is. Vegul egy kis kolonialis templom kovetkezett, amitol nem vartam sokat, de nagy meglepetesemre nagyon szep volt. Ugyan meg mindig furcsa, hogy ezek babszinhazat csinalnak a tamplomokbol, mert a szobrokat kifestik (szeme, szaja, stb), es beoltoztetik. Maria pl. kulonbozo aranyhimzeses bo szoknyakban, meg menyasszonyi ruhakban pompazik. Az oltarok pedig tukrokkel vannak tele, hogy magadat lasd mikozben felnezel. Szoval ez is tele volt csicsaval, de a festett falak es fagerendak igazan szepek voltak. Kb f6-ra ertunk Cuzcoba, ahol ott alltunk a buszpalyaudvaron,  hogy most akkor merre, mert eddig semmit nem inteztunk. Szoval ott kezdtunk telefonalgatni, aztan vegul egy taxival elvitettuk magunkat egy hostelbe, amit Bingo nezett a neten. Fura egy hely volt, le kellett menni egy besullyesztett belso "udvarra", amibol a barlang-szeru szobak nyiltak. Ugy lattuk, h ezeknek meg ablakai sincsenek, aztan reggel kiderult, hogy fontrol valahogy jon be termeszetes feny. Mivel a foter toszomszedsagaban volt, es mivel nem volt kedvunk tovabb keresni maradtunk. Elementunk vacsizni (vmi turista menut ettunk), es egyuttal kicsit nezelodtunk is. Ez a Cucko, ahogy mi hivjuk teljesen mas, mint az azok a varosok, amiket eddig lattunk. A foter oriasi egy gyonyoru (talan szebb a limainal is), mindenhol kolonialis stilusu hazak, ami azt jelenti, hogy faragott fa erkelyek/loggiak mindenhol, es sok helyen arkadok lent (a foteren korben csak ilyen hazak vannak). A belvaros tiszta, rendezett, es itt nem a nagy szoknyas kalapos mamak jarnak hatukon a szines kendovel, ami hatizsaknak van osszehajtva, hanem europai tipusu emberek. Persze ez azert is van, mert tobb a turista, mint a helyi...

Vacsirol hazafele menet Andressel meg bementunk egy barba szemben a hotellel, es ugy dontottunk, visszajovunk. Salsa party volt, de meg kevesen voltak. Rendeltunk ket Machu Picchu koktelt, aminek a mentaszirup miatt szajviz ize volt. Aztan mi is tancoltunk, bar hamar kiderult, hogy kicsit jobban nyomom, mint a nagy del-amerikai salsa bajnok. Bar allitasa szerint neki a merengue megy, ami mondjuk szerintem nem tanc, es abban is pont azt a ket forgatast nyomja, mint a salsaban... Raadasul semmit nem utalok jobban, mintha nem vezetnek normalisan, aztan ram fogjak, hogy kiestem a ritmusbol... Na mindegy, azt vartam, hogy az instruktorokkal tancolhassak, akik mozgattak a nepet. Mivel lattak, h faszival vagyok nem kertek fel, ugyhogy felkerettem magam :) De nagyon zavarban voltam, + menni is nehez 3300 meteren, tancolni meg egyenesen lehetetlen. Az ember 1 szam alatt teljesen kifullad. Na mindegy, utana mar odajott egy helyi gyerek felkerni, azzal  meg marha jot tancoltam, mivel jol vezetett, es ugyanazt az iskolat vegezte, mint en :) Nagyon buszke voltam magamra. Aztan 11 korul atvaltott a zene discora, es elkezdtek aramlani az emberek, ugyhogy meg nagyobb party kerekedett. Osszessegeben nagyon nagy elmeny volt: tok jo zene, helyiek es turistak vegyesen, nagy buli volt. Mondjuk levegovel nem birtuk, uh mar ejflre otthon voltunk, de en meg f2-ig blogoltam, jo fos is voltam masnap... Azert meg utso este el kell oda nezni :)         

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://titicaca.blog.hu/api/trackback/id/tr901241341

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása