HTML

Titicaca

Ezt most azért indítom, mert holnap utazom Peruba, és egyszerűbb így mesélni. Meg 30 is leszek mindgyárt, bár ennek a Peruhoz marginális köze van. Illetve, ha jobban belegondolok, ennek mindenhez köze van.

Friss topikok

  • öccsike: Na Kisanyám akkor idekommentelek egyet. Küldtem neked e-mailt is, tök aranyos vagyok. Szóval miköz... (2009.07.15. 09:52) juli 10 - Tiwanaku, Bolivia
  • öccsike: Na Kisanyám akkor idekommentelek egyet. Küldtem neked e-mailt is, tök aranyos vagyok. Szóval miköz... (2009.07.15. 09:50) juni 30-juli 1 - zuros kezdetek
  • Nighthaven: Na mi a nagy "büdös" helyzet?:) Remélem azért megérkeztek már a csomagjaitok. Jó volt a repülés? P... (2009.07.05. 16:17) juli 2 - az elso rendes napunk

Linkblog

juli 12 - Cuzco es kornyeke

2009.07.18. 15:45 pirosch

Sehol nem ment ra annyi idonk a program megszervezesere, mint itt Cuzcoban, de hat be kell jol osztani az idot, mert annyi a kornyeken a latnivalo. De elso dolgunk egy masik hotel keresese volt, igy konkretan atkoltoztunk a ter egyik sarkarol a masikra.

Aztan beszeltunk a recepciossal, akitol megrendeltuk a delutani kirandulast, elmentunk megvenni a turistajegyet, ami egy romba meg muzeumba jo, elmentunk egy utazasi irodaba, ahol a 19.-ei  kirandulast fizettuk be, +kertunk egy arat az Inka Jungle kirandulasra is. Ezzel el is ment a delelottunk. Mar csak 1 orank maradt 1-ig, mikor indult a kirandulas, Andres ezalatt muzeumba ment, mi meg kajalni. Talaltunk egy helyiek altal latogatott kifozdet, ahol - nem hittunk a fulunknek - 8 solert adtak egy menut, vagyis levest+foetelt+piat 500 Ft-ert. Vicces volt, ahogy a kioltozott csaladok jottek be ide a foteri vasarnapi szokasos zaszlofelvonasi ceremonia (!) utan. Es meg csak szar sem volt a kaja.

1-kor jott ertunk egy ember, aki elvitt egy kibuszhoz. Eloszor a belvarosban levo Qoriquanchaba mentunk, ami egy kolostor, ami a cuzcoi inka kozpontra epult ra. Fura volt latni az inka es a spanyolok altal epitett falak keveredeset, volt, hogy a spanyolok egyszeruen rafestettek az inka falakra. Persze nem csoda, hogy felhasznaltak az inka alapokat, nagyon masszivak es a foldrenges sem donti ossze oket.

Aztan Sacsayhuamanba mentunk, ami egy marha nagy epuletegyuttes lehetett. Persze a spanyolok elhordtak a kisebb koveket a katedralis epitesehez, de a nagyobbakat nem tudtak, emiatt meg igy is oriasi meretek vannak. Sajna nem volt sok idonk nezelodni, az idegenvezeto magyarazata utan mar rohanni kellett, hogy megmassza az ember a koveket. Utana egy forrashoz mentunk, ami olyan, mint a RoC, 10 evet fiatalit, +termekenyseget is ad, biztos, ami biztos megnyaltam a bevizezett ujjamat.

Utana csak megalltunk a busszal Puka Pukara mellett, ami Voros Erodot jelent, ez egy a varosba vezeto utat ellenorzo epulet volt. Vegul egy barlangba mentunk, ahol egy nagy kolap volt a sotetben meg falfulkek, allitolag itt mumifikaltak az inkak. Persze ennek az idegenvezetonek is tejel egy szuvenir shop, ahol kivetelesen igazi alpakat lehet kapni, ugyhogy meg ott is meg kellett allnunk.

Vacsira KisCsavo egy fel grillcsirket akart enni (itt nagyon divat a "csirkezo"), ugyhogy megkerdeztunk egy helyit, aki nagyon klassz helyre iranyitott minket. En vegyes nyarsat kertem chimichurrival, ami tipikus del-amierikai olivaolaj alapu martas, vegre a sult krumpli tenyleg sult volt, es a salatabarbol is lehetett csemegezni. 

  

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://titicaca.blog.hu/api/trackback/id/tr391253261

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása