HTML

Titicaca

Ezt most azért indítom, mert holnap utazom Peruba, és egyszerűbb így mesélni. Meg 30 is leszek mindgyárt, bár ennek a Peruhoz marginális köze van. Illetve, ha jobban belegondolok, ennek mindenhez köze van.

Friss topikok

  • öccsike: Na Kisanyám akkor idekommentelek egyet. Küldtem neked e-mailt is, tök aranyos vagyok. Szóval miköz... (2009.07.15. 09:52) juli 10 - Tiwanaku, Bolivia
  • öccsike: Na Kisanyám akkor idekommentelek egyet. Küldtem neked e-mailt is, tök aranyos vagyok. Szóval miköz... (2009.07.15. 09:50) juni 30-juli 1 - zuros kezdetek
  • Nighthaven: Na mi a nagy "büdös" helyzet?:) Remélem azért megérkeztek már a csomagjaitok. Jó volt a repülés? P... (2009.07.05. 16:17) juli 2 - az elso rendes napunk

Linkblog

juli 5 - Colca

2009.07.08. 06:06 pirosch

Befizettunk egy 2 napos Colca kanyonos kirandulasra, igy eppenhogy megkaptuk a hatizsakot mar tettuk is le megint a hotelben... Ide csak a kis hatival mentunk.

Reggel koran jott ertunk a kisbusz, elen Omarral. Egesz uton lokte a sodert angolul es spanyolul. Holdbeli tajakon jartunk, az utolso ember altal epitett epulet a cementgyar volt, utana csak a kaktuszok, meg a kopar hegyek. Az elso megallonk egy kilometereken at nyilegyenesen vezeto uton volt, ott, ahol a vikunyak laknak. Ezek a lamakkal es az alpakakkal ellentetben vadon elnek a mai napig. Itt valahogy az ut kozelebe jonnek, sot keresztul is kolbaszolnak rajta, igy kozelrol lehet oket megnezni. Az elso pihenonk alkalmaval megint sikerult beujitanunk nehany hasznos holmit a helyi neniktol (akik egyebkent csak reggel vannak ott, mikor a turistabuszok erkeznek :), meg lefotoztuk a kisgyereket a kis lamajaval, es ittunk egy triplet, ami 3 novenyt tartalmazo tea, ezek kozul az egyik a kokalevel. Aztan elmentunk egy mocsaras resz mellett, itt eleg sok patakocska van (nemelyiken jeg van). Ekkor mar 4000 meter folott voltunk, az egyik brazil csaj szarul is lett. Amellett, hogy az ember megerzi a magaslatot, amellett iszonyu szaraz a levego, 40% alatti a paratartalom, tehat egy levegovetel utan mar vattat kop az ember.

Negyezer perszaz meteren megalltunk egy gleccsernel, ami folyamatosan olvad, majd elhaladtunk az ut legmagasabb pontja mellett, ami 4900 meteren van. Ezutan mar ereszkedtunk a haromezer valamennyin levo Chivay faluba. Itt svedasztalos ebed vart (ez nem volt benne a tura araban, mint kiderult), de jo volt, mert egy csomo mindent meg lehetett kostolni. Utana volt egy kis idonk megismerkedni a helyi gyerekekkel a foteren, akikkel megintcsak baksisert lehet fotozkodni, majd a piacra mentunk, ahol megint nem tudtunk ellenallni a helyi nenik portekainak :) Mar ugy kolbaszoltunk itt, mint a helyiek. Aztan Omarral elgyalogoltunk a furdobe, ami tok olyan, mint Egerszalok, csak marha magas hegyek veszik korul. A tobbiek busszal mentek, de mi bevallaltuk a setat, es megerte. Egyebkent ez a hegyi betegseg nagyon erdekes: az embernek nyomas van a fejen, gyakran faj is, es en pl. nem tudom kiszamitani, hogy mekkorat emeljek a labamon, folyton megbotlok, es mindent kiejtek a kezembol, azon tul, hogy a legkisebb mozgas utan is iszonyatosan zihalok, es majd kiesik a szivem meg a tudom. Felemenni egy emeleti szobaba rettenetesen megterhelo itt.

A furdo utan folkloresttel egybekotott vacsi kovetkezett. Andrest el is vitte tancolni a maca. A szalloda kis cuki volt, egy udvarrol nyiltak a szobak, csak eppen itt sem volt futes. Bingoek kertek elektromos melegitot, en meg melegvizes palackot, ami nagyon jo otletnek bizonyult, miutan hajnalra -5 fokig is lement a homerseklet!!!

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://titicaca.blog.hu/api/trackback/id/tr541233482

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása